Eendracht Maakt Macht

Een verlengd weekendje wegens onze nationale feestdag, en dan trekken we er natuurlijk op uit om een mountainbikemarathon te gaan rijden. Hettie en ik zijn maar met ons tweetjes want Kroki heeht verplichte rust gekregen en ook Sieg is nog niet helemaal hersteld van haar voet- en elleboogblessure. Voor het eerst trekken we naar het stadje Grossalmerode, niet ver van Kassel voor de Bilstein Marathon.
Met een monsterfile ten gevolge van een vrachtwagenongeluk op vrijdagavond duurt de heenrit ca. 7,5 uur voor minder dan 400km. Niet leuk, maar gelukkig komen we tenminste veilig aan.
Het chillen verplaatsen we dan noodgedwongen maar naar zaterdag, al klinkt die term bij temperaturen van 33°C wel wat vreemd. De wedstrijdlocatie zelf is maar een zakdoek groot, maar in de omgeving zijn wel enkele stadjes die het bezoeken waard zijn. Bij wijze van losrijden ontdekken we de stadjes Witzenhausen en het gezellige Bad Sooden-Allendorf met hun typische vakwerkhuisjes.

foto1De marathon op zondag bestaat uit een lus van 42km en 1100 hm die je één, twee of drie keer moet afleggen, naargelang je kiest voor korte, midden of lange afstand. Hettie kiest voor de 86km terwijl ik 126km tot een goed einde tracht te brengen. Het weer is ideaal en het parcours op zijn best. De organisatie is in handen van de lokale fietsvereniging en de medewerkers zijn erg gastvrij en super vriendelijk. Elke ronde kent 4 belangrijke pieken waarvan de startklim de steilste is. Vanuit het dorp klimmen we in amper 3,5 kilometer 250 hoogtemeter en dat laat zich naar gelang de wedstrijd vordert, steeds beter voelen. De hoogste top is uiteraard de op 641m hoogte gelegen Bilstein. Op de top staat de Bilsteinturm, een uitkijktoren in steen die wat gelijkt op een vuurtoren. De afdalingen bestaan voor het grootste deel uit snelle schotterpassages, met af en toe een leuke, niet te lastige singletrail. Al bij al een leuk parcours waarbij vooral conditie, doseren en voldoende eten en drinken van groot belang zijn. Om bij elke doortocht toch aan onze persoonlijke verse bidons te geraken, hadden we een plaatselijk Electrabel-schakelkast tot team-bevoorrader gepromoveerd zodat we enkel heel even dienden halt te houden om een verse Performance-bidon te grijpen.

foto4Ondanks het voorspelde onweer in de namiddag blijft het op enkele spatjes na gelukkig droog, maar het is wel drukkend warm. De aanmoedigingen van de locale brandweer, civiele bescherming en andere vrijwilligers doen deugd en geven de wedstrijd een persoonlijk karakter. Onderweg is het amper uit te maken op welke positie je je in de wedstrijd bevindt, maar als ik bij het einde van de 3de ronde richting finishboog steven, zie ik al vanop afstand een dolenthousiaste en glunderende Hettie op en neer springen. En met reden, want ze werd 2de vrouw op de middelste afstand in een tijd van 4u29min en sleept daarmee een welverdiende podiumplek in de wacht. En het geluk kan niet op want nu blijk ikzelf eveneens 2de in mijn categorie op de lange afstand te zijn geworden in 5u55min. Jeehaa !! Een dubbel podium, dus en welverdiende ijskreem. De Belgen zijn vandaag trouwens erg succesvol want de 4 Belgische deelnemers staan allemaal op het podium. Proficat aan Hans Planckaart en Tom De Groote.

foto10Ondanks een valse start wegens de lange heenrit, werd deze Bilstein Bike Marathon toch een onverdeeld succes. Volgende week wacht ons de reeds bekende Saarschleifen-Marathon. Maar nu eerst de vlag groeten en het volkslied uit volle borsten meezingen, want … Eendracht Maakt Macht !

Pepe


126km Masters 2
1 Planckaert Hans 05:22:53
2 Paelinck Peter 05:55:40

volledige uitslag

84km Seniorinnen 1
1 Klee-Bretting, Silvia 04:24:20
2 Buttiens Heidi 04:29:09

volledige uitslag


Foto album

Bilstein Bike Marathon 2014

 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Het stadje Grossalmerode in de deelstaat Hessen maakt zich klaar voor de 11de Bilstein Bike Marathon.
  The city of Grossalmerode in Hessen preparing for the 11th Bilstein Bike Marathon.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Inschrijving in een prachtig gerestaureerd Rathaus.
  Accreditation in a beautifull restaured Rathaus.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Losrijritje richting Witzenhausen.
  Spinning the legs in the direction of Witzenhausen.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  De fietsmogelijkheden in de streek zijn uitgebreid.
  A lot of bicycle-routes in the area.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  De streek is gekend om zijn kersen maar Hettie moet er nog afblijven.
  The region is known for it's cherries but Hettie can only touch them.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Na 3 ronden, 5u55min, 126km en 3300hm bereikt Pepe de finish.
  After 3 laps, 5h55min, 126km and 3300climbing, Pepe reaches the finish.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Blij met het resultaat.
  Happy with the result.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Hettie mag verdient pronken op het podium.
  Hettie can proudly climb on the podium.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  En ook Pepe bereikt een tweede plaats na een andere Belg, Hans Plankaert.
  Pepe also becomes second after his countryman Hans Plankaert.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Pepe en Hettie apetrots met hun 2de plaats.
  Pepe and Hettie are very proud with their second place.
 • Bilstein Bike Marathon 2014

  Een welverdiende, dubbele ijscreem om het succes te vieren.
  A well deserved double-ice-cream to celebrate the result.