Van de diepvries naar de broodrooster

Vanmorgen nog ijslolly, vanmiddag al toast.


Maandagavond groeiden er nog stalagtieten onder mijn kin en vanmorgen was het nog met de wintermuts en de handen diep in de zakken. Maar zowat vijf uur later is het grabbelen naar de zonnebril en alle hens aan dek met de zonnecreme. Dinsdag -14 graden en nu +24. Als ik goed kan tellen is dat een verschil van 38 streepjes op de thermometer.

Eindelijk kan er naar behoren getraint worden zonder dat het weer roet, of beter gezegd sneeuw, in het eten kan gooien. Met een ambitieus wedstrijd-programma voor de boeg trachten Kroki – die een weekje later komt – en ikzelf de conditie aan te scherpen in de bergen van Gran Canaria.
Vandaag al een eerste trainingsritje gemaakt om de benen wat los te gooien, al besliste een stevige zeebries daar anders over. Maar wel heerlijk zo in korte mouwtjes en korte broek. De bleke ledematen verraden onmiddellijk onze herkomst. Ergens langs de kust tref ik Gertrud, een spontane meid op een racefiets met bovendien de Deense nationale trui aan. Blijkt ze nationaal kampioen bij de dames te zijn en net als ik op trainingsstage. Het wordt een leuke babbel en deugddoende eerste trainingnamiddag.

Deze stage is het begin van wat weer een avontuurlijk mountainbikejaar moet worden. De laatste dagen en weken hebben dan ook heel wat mensen op de achtergrond hun steentje bijgedragen om ons in de beste omstandigheden van start te kunnen laten gaan. Zo zorgde de bomma (88 jaar nota bene) voor een zak vol fris gewassen Bioracer-kleding. Reisbureau Mare Tours leverde stipt op tijd de tickets af. Mammie smeerde vannacht broodjes voor onderweg en boezemvriend Chelle speelde voor dag en dauw taxi. Bike-dokter Xaveer stelde mijn Trek-racemachientje weer helemaal op punt. Wist je trouwens dat er dit weekend nog opendeurdagen zijn bij het Megabikecenter in Bekkevoort. Ga dus zeker een kijkje nemen en tracht tussen de fietsen de paaseitjes te vinden.

De volgende dagen tracht ik jullie af en toe een impressie te geven van het verloop van de trainingsstage. So long …

Pepe

One thought on “Van de diepvries naar de broodrooster

  1. Hey Pepe,de Paul en ik (flandria bicycle team) zijn hier ook maar tem dinsdag.Zou tof zijn je tegen te komen want wij rijden dit jaar ook de joberg en jij kan ons veel tips geven daarover denk ik.Je mag me altijd een smske sturen als je zin hebt om nen toer samen te rijden ( 0475/29.45 .82). Grtjs en alvast veel bikefun hier en succes met het seizoen 2013!!