Squadra Reevax doorstaat calvarietocht

Alta Via Stage Race > Etappe 4 > Savignone – Sassello

‘Ragazzi, four minutes to the start’ roept Lorenzo, een van de organisatoren. Alles is klaar: Trek-fietske in orde; Performance-bidons gevuld; proper Bioracer-tenueke aan. Enfin we zijn er klaar voor. Zo dadelijk zullen we eerst een vijftal kilometer buiten het dorp rijden om dan officieel van start te gaan voor de vierde etappe. Tijd dus om de Garmin-GPS op te starten en het parcours van vandaag te laden. ‘Hoe, ik had toch net de aanknop ingedrukt?’. Ik probeer opnieuw. Het toestelletje op mijn stuur toont eerst het beginscherm, begint dan zoals altijd de kaart te laden en … schakelt vervolgens gewoon uit. ‘Shit, wat is dat nu?’ ‘Two minutes to the start!’, klinkt het door de megafoon. Ik probeer nog eens en begin langzaam te zweten. Bij een wedstrijd waar het parcours enkel vie een GPS-track te volgen is, ben je nu eenmaal helamaal afhankelijk van de electronica. Ook bij een derde, vierde en vijfde opstartpoging blijft het verdomde ding gewoon vanzelf weer uitschakelen. Ik herinner me plots dat onze Zwitserse vriend Stefan gisteren bij de start iets gelijkaardigs aan de hand had en zoek hem snel op voor raad. Behalve een algemene reset heeft hij ook niets kunnen doen, dus drukt hij ook bij mij de twee enige toetsen op het frontpaneel tegelijk in en houdt deze wel een minuut ingedrukt. En als bij wonder, het ding start eindelijk op. Maar wat blijkt: mijn GPS is hierdoor alle instellingen verloren en zelfs de kaart en de tracks van elke dag zijn foetsie. ‘One minute to the start’ klinkt het. Ik probeer nog via enkele menuutjes aan de kaart en de route te geraken, maar tevergeefs, de Garmin heeft algemeen geheugenverlies. Okee, dan maar zonder GPS vandaag, zeker. ‘Dan zit er niets anders op dan dat ik vandaag bij iemand blijf die een werkende GPS heeft en zo besluiten we exact op het startschot dat Kroki en ik vandaag de etappe samen zullen afwerken.

Zowel tijdens de briefing als op het ritoverzicht stond voor vandaag nagenoeg geen ‘portage’ vermeld en daar zijn we na de wandelingen van de vorige dagen niet rouwig om. Maar wat blijkt, al na vijf kilometer mogen we de fiets op de rug gooien en door een donker bos klefferen. Gelukkig maar voor even want dan start een kasseiweg met middeleeuwse bestrating. Hoewel aardig oplopend is deze straat best berijdbaar en te genieten. Voor ons zien we in de verte een bussel antennes en zendmasten opduiken en als mountainbiker weet je dan hoe laat het is. ‘Wedden dat ze ons daar naartoe sturen?’ zeg ik tegen Kroki. En ja hoor, na een eerste tussentop, gaat het verder bergop naar… jawel, het antenne-bos.

Vermits mijn GPS gedegradeerd is tot een 400 Eur dure, ordinaire fietscomputer, hoef ik vandaag niet steeds met een kromme nek op mijn schermpje te kijken. Ik heb immers mijn persoonlijke sprekende gids bij en bovendien kunnen Kroki en ik op die manier af en toe nog een woordje wisselen, wat grappen onder elkaar en de oren van mekaars kop zagen.

Als we net onder de antennes zijn aangekomen worden we opgewacht door het ‘Croce Rossa d’Italia’. Getooid met een grappig Tirolerachtig hoedje, inklusief pluim van een of andere Italiaanse vogel, sturen ze ons met een een grijnslach en een ‘Ciao’ een smal stenig pad op. Het positieve nieuws is dat het pad ons binnen de korste keren een geweldig uitzicht verschaft op de in de zon badende vallei. Maar er is tegelijk ook een nadeel: we moeten de fiets weer in de nek leggen. Deze keer niet voor enkele minuten, maar voor een hele poos. Als echte wandelaars stappen we voetje voor voetje het pad af. Mochten we wandelaars zijn geweest, we beleefden de dag van ons leven. Voor mountainbikers is dit helaas geen geschikt terrein. Bij momenten loopt het pad zo steil dat je moet opletten om niet achterover van de berg te vallen. De zon brand op onze bol. De voeten staan roodgloeiend van het stappen en de armen tintelen van het dragen van de fiets. Onze hartslag is continu erg hoog en zweten doen we als een Ligurische bergkoe met vapeurs. Terwijl de tijd verstrijkt vorderen de kilometers zo goed als niet.

Zoals steeds is de beloning voor een beklimming een leuke afdaling. Maar hier denken ze daar blijkbaar anders over want eens de top bereikt mogen we net als tevoren met ‘portage’ naar beneden. Heel af en toe is er een klein stukje te rijden maar meer dan een druppel op een hete plaat kan je dit eigenlijk niet noemen. Het vele dragen begint bij heel wat deelnemers serieus op de zenuwen te werken en ook Kroki en ik apprecieren dit allerminst. Misschien nog maar goed dat we vndaag samen de rit rijden zodat we onze mening bij elkaar kunnen ventileren.

Ik ga jullie de details van elke steen en rotsblok en het gesukkel bij het dragen van onze fiets besparen maar om een idee te geven: Na 3 uur hebben we zowat 25 kilometer afgelegd, of beter gezegd voor een groot deel afgewandeld. Even snel rekenen en dan zouden we voor de 75 kilometer van vandaag in totaal 9 uur gaan nodig hebben. Er zijn leukere gedachten om door je hoofd te laten spoken. Van koersen is vandaag natuurlijk geen sprake en behalve een enkeling zijn de meeste ook niet meer met de uitslag bezig. Overleven, overleven, overleven, dat is de boodschap in deze bijzonder zware beproeving.

Gelukkig komen we wel af en toe iemand tegen die ons water aanbiedt en dat nemen we met twee handen aan. God mag immers weten hoe lang deze calvarietocht nog gaat duren en uitdroging moeten we ten allen tijde zien te voorkomen want dan hebben we pas echt een probleem.

Bij kilometer 35 – we zijn eindelijk bijna halfweg koers – staat de volgende bevoorrading met Claudio, een van de organisatoren. We kunnen het toch niet nalaten van hem op de hoogte te stellen dat er naar onze mening toch wel wat veel wandelen of portage in de wedstrijd zit en dat slechts een minderheid dit leuk vindt. Met veel interessen en begrip luistert de brave man naar onze grieven en hij laat ons tevens weten dat het volgende stuk beter berijdbaar zou moeten zijn. Je leest het goed ‘zou moeten zijn’ want niemand van de organisatie heeft zelf een van de ritten gereden. Het zijn immers allemaal fervente bergwandelaars en ze hebben zich volledig gebaseerd op een persoon die voor hen het parcours heeft vastgelegd en beoordeeld als mountainbikeable. Nu dat het wandelaars zijn, dat hebben we intussen wel geweten.

En inderdaad, het volgende parcoursdeel loopt ten minste wat beter zodat de kilometers nu wel wat beginnen aandikken. Goed voor de moral want behalve het lijf heeft het koppie het ook zwaar te verduren. Bij momenten zijn de uitzichten toch wel fenomenaal te noemen en op een gegeven moment rijden we boven op een bergkam met links van ons in de diepte de havenstad Genua en de Ligurische zee. Het is tenminste een pleister op de wonde.

Na nog een zoveelste portage-sectie krijgen we toch af en toe ook een leuke en uitdagende singletrail voor de wielen geschoven. We trachten die dan ook zoveel mogelijk te genieten.

We springen nu onmiddelijk naar de laatste berg van de dag: Monte Beigua met zijn top op 1290m. Eens die bereikt hebben we de meer dan 2700 meters klimwerk er opzitten en rest ons enkel nog een 10 kilometer lange afdaling. De afdaling is technisch, bij momenten lastig maar voor het grootste deel te rijden en naarmate we dieper in het dal afdalen begint het zelfs nog leuk te worden. Je moet immers genieten wanneer het mogelijk is. In een hels tempo scheurt squadra Reevax door het bos richting Sassello en draaien na ca. 8u15min de Piazza aan de kerk op. Oef, de calvarietocht zit erop en we hebben als team de dag goed doorstaan. High five! Aan de finish heeft men gezorgd voor een tafel met wel vier meter locale streekspecialiteiten: groentetaart, kaas, koekjes, groentespiesjes, focaccia en zelfs volledige tenen gemarineerde knoflook (hmmm, superlekker!!)         

Na deze vierde etappe zijn we halfweg deze Alta VVia Stage Race en het is tot nu toe lood- en loodzwaar geweest en het vele stappen heeft onze benen en voeten helemaal kapot gemaakt. Hoe dit verder moet blijft voor ons een vraagteken en zo te horen in het kamp zijn we niet de enigen.

Ciao, a la proxima!
 
Pepe


Foto album

Alta Via Stage Race 2013

  • Alta Via Stage Race 2013

    Lerici, onze thuisbasis voor de komende dagen
    Lerici, our homebase for the next days
  • Alta Via Stage Race 2013

    Gelegen aan de romantiche "Golfo dei Poeti" oftewel "Baai der poeten"
    located in the romantic "Golfo dei Poeti"
  • Alta Via Stage Race 2013

    De stadjes worden gekenmerkt door smalle straatjes
    The little villages have typical very narrow alleys
  • Alta Via Stage Race 2013

    En typische heel veel trappen
    And lots and lots of stairs
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe heeft al een huisje op het oog
    Pepe has already found a house1 he likes
  • Alta Via Stage Race 2013

    En heeft onmiddelijk zijne numero achtergelaten
    And left his mark immediately
  • Alta Via Stage Race 2013

    De eerste van een reeks overheerlijke pizza's
    The first of a series of delicious pizza's
  • Alta Via Stage Race 2013

    Regenen, sorry drashen, doet het hier ook :(
    Rain, sorry downpour, is something they know here as well
  • Alta Via Stage Race 2013

    Beter weer, ander stadje. Portovenere deze keer
    Better weather, other town. This time Portovenere
  • Alta Via Stage Race 2013

    Goeimorgen vanop het kerkplein van de kerk van San Pietro
    Good morning from the church of San Pietro
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ruige kust in Ligurie
    Rough coastline in lLguria
  • Alta Via Stage Race 2013

    Afdaling van de kerk van San Pietro naar de haven
    Downhill from the Church of San Pietro to the harbour
  • Alta Via Stage Race 2013

    Riomaggiore, het eerste dorpje van de CInque Terre, tegen de berg geplakt
    Riomaggiore, the first village of the Cinque Terre, glued against the mountain
  • Alta Via Stage Race 2013

    Veel steile smalle straatjes met hoge gebouwen
    Many steep, narrow streets with high houses
  • Alta Via Stage Race 2013

    De Italiaanse variant van een friet met mayonaise
    The italian version of our fries with mayo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Reevax aan de voet van Manarola
    Reevax at the base of Manarola
  • Alta Via Stage Race 2013

    De typische terassen met onder andere olijfboompjes
    Typical terraces with olive trees
  • Alta Via Stage Race 2013

    Corniglia is hoog op de berg geplant
    Corniglia is located high on a mountain
  • Alta Via Stage Race 2013

    Op verkenning door het stadje
    Checking out the little village
  • Alta Via Stage Race 2013

    Met Belgische supporters Christine en Luc
    With Belgian supporters Christine and Luc
  • Alta Via Stage Race 2013

    Even kijken hoe de offroad trails er uitzien: goedgekeurd !
    Checking out the offroad trails: approved !
  • Alta Via Stage Race 2013

    Wandelpaadje hoog boven Tellaro, met Isola Palmeria en Portvenere aan de andere kant van de baai
    Hiking trail high above Tellaro, with Isola Palmeria and Portovenere on the other side of the bay
  • Alta Via Stage Race 2013

    Lunch in Montemarcello
    Lunch in Montemarcello
  • Alta Via Stage Race 2013

    Specialiteit van de streek: ansjoviskes
    Specialty of the area: anchovy
  • Alta Via Stage Race 2013

    De spectaculaire, maar pijnlijke, witte bergen die de marmermijnen van Carrara herbergen
    The spectacular, but painful, white mountains that contains the marmourmines of Carrara
  • Alta Via Stage Race 2013

    Eerst met de auto 270 km naar Dolceaqua, dan fietsen op de shuttle en terug richting Bolano voor de start
    First 270 km with our car to Dolceaqua, loadin1g the bikes on the shuttle and back to Bolano for the start
  • Alta Via Stage Race 2013

    We worden in Bolano verwacht maar komen meer dan 2 uur te laat aan
    We are expected in Bolano but arrive more than 2 hours late
  • Alta Via Stage Race 2013

    Het camp is opgeslagen in het plaatselijke Campo Sportive
    The camp is in the local Campo Sportivo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Snel, snel nog onze paparassen in orde maken
    Quickly arrange registration
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ochtend van stage 1: Ontbijt op zijn Italiaans. Twee keer niks, dus.
    The morning of stage 1: Breakfast the Italian way. No big deal
  • Alta Via Stage Race 2013

    Gelukkig hadden we nog wat overschot van een doos musli uit de supermarkt
    Luckely we had some muesli from the supermarket left
  • Alta Via Stage Race 2013

    Klaar voor de start van stage 1 vanuit het centrum van Bolano
    Ready for the start of stage 1 from the center of Bolano
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    We activeren de Garmin-GPS-track want er staan onderweg geen pijlen
    We activate our Garmin-GPS-track because there are no markings on the route.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    We zien amper een hand voor onze ogen door de mist.
    We can barely see where we are riding because of the fog.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ook onze Adidas Evil Eye sportbril hebben we moeten afzetten.
    We also had to take off our Adidas Evil Eye sportglasses.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    De afdalingen zijn op de eerste etappe niet al te technisch maar het is toch oppassen.
    The descents are not to difficult on stage 1, nevertheless you have to pay attention.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Kroki scheurt door het bos richting finish.
    Kroki on his way down through the woods and to the finish.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Stage 1 eindigt na 57km en 1700 hm in Sesta Godano.
    Stage 1 finishes after 57km and 1700 altimeter in Sesta Godano.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe's souvenir aan stage 1.
    Pepe's souvenir from stage 1.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Start voor de kerk van Varese Ligure
    Start in front of the church of Varese Ligure
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe op weg naar de hoofdkam
    Pepe on his way o the main ridge
  • Alta Via Stage Race 2013

    Bijna boven op Passo della Cappelletta
    Almost at the top of Passo Cappolletta
  • Alta Via Stage Race 2013

    hmm, bevoorrading
    Food tent
  • Alta Via Stage Race 2013

    Super singletrail bovenop Monte Ghiffi
    Super singletrail at the top of Monte Ghiffi
  • Alta Via Stage Race 2013

    Langzaam stijgend langs de bergflank
    Slowly climbing along the mountain side
  • Alta Via Stage Race 2013

    Dit betekent...
    This means...
  • Alta Via Stage Race 2013

    1,5 uur portage
    1,5 hour portage
  • Alta Via Stage Race 2013

    Tussendoor door het moeras van Jakke Vermeulen
    In between through a swamp
  • Alta Via Stage Race 2013

    Het laatste stuk naar de top van Monte Aiona
    The last part to the top of Monte Aiona
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ruw terrein hierboven
    Rough terrain up here
  • Alta Via Stage Race 2013

    Bovenop Monte Aiona, het uitzicht op de Ligurische zee is (alweer) een witte muur
    At the top of Monte Aiona, the view on the Ligurian sea is (again) a white wall
  • Alta Via Stage Race 2013

    De laatste afdaling in Ardennen-stijl: wortels, stenen, en Alta Via wegwijzers
    THe last downhill in Ardennes-style: roots, rocks and Alta Via markers
  • Alta Via Stage Race 2013

    Tentenkamp onder de kerktoren van Reggoaglio
    Tent camp under the church tower of Reggoaglio
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pover ontbijt in Rezzoaglio.
    Poor breakfast in Rezzoaglio.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Op zijn Italiaans: Zoet, zoeter, zoetst.
    The Italian way: sweet, sweeter, sweetest.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Vertrek onder begeleiding vanuit Rezzoaglio.
    Transfert from Rezzoaglio.
    Photo courtesy of Diego Decarli
  • Alta Via Stage Race 2013

    Transfert naar de start van etappe 3: Goed voor 7 extra kilometer en 400 hoogtemeter.
    Transfert to the start of stage 3: Extra 7 kilometer and 400 altimeter.
    Photo courtesy of Diego Decarli
  • Alta Via Stage Race 2013

    Aangekomen bij Lago delle Lame en ready to go.
    We arrived at Lago delle Lame and are ready to go.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Het is al van bij de start zwoegen geblazen.
    From the start we have to push the pedals hard.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    De trail in het bos mag er wel wezen en zorgt voor beschutting tegen de zon.
    The trail in the woods is very nice and we are protected from the sun.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Een snelle singletrail-afdaling zoals in onze Ardennen.
    A fast singletrail-descent like in the Belgian Ardennes.
  • Alta Via Stage Race 2013

    En dan is er weer de onvermijdelijke Portage.
    An then we get another section of Portage.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Als we Passo della Forcella bereiken is het uitzicht adembenemend.
    When we reach Passo della Forcella the view is spectacular.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Tijd voor een fotooke alvorens we het 30 minuten draagstuk pad naar Monte Antola aanvatten.
    Time to take a picture before we start the 30 minute carrying-section to Monte Antola.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Na het zweten met de fiets in de nek, zweten op een kronkelende singletrail.
    After sweating because of the portage, the singletrail makes us sweat even harder.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ideaal plekje voor een barbecue. Als je wil komen eten, wel op tijd vertrekken.
    Ideal place for a barbecue. If you want to join, please leave early.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Met nog slechts enkele kilometer te gaan is het alweer te voet.
    With only a few kilometer to go, we are again pushing our bikes.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Bij de finish in Savignone zijn Kroki en Pepe behoorlijk gaar gekookt.
    At the finish in Savignone, Kroki and Pepe are pretty stuffed.
    Photo courtesy of Diego Decarli
  • Alta Via Stage Race 2013

    Start van de 4de etappe in Savignone
    Start of the 4th stage in Savignone
  • Alta Via Stage Race 2013

    We beginnen met portage
    We start with portage
  • Alta Via Stage Race 2013

    Deftige kassei met een uitzicht
    Nice cobblestones with a view
  • Alta Via Stage Race 2013

    Eerste singletrail van de dag
    First singletrail of today
  • Alta Via Stage Race 2013

    En dan weer lang stuk portage
    And then again a long section of portage
  • Alta Via Stage Race 2013

    Eindelijk een berijdbare singletrail
    Finally a rideable singletrail
  • Alta Via Stage Race 2013

    Met een spectaculair uitzicht erbovenop
    With a spectacular view on top of it
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe op weg naar de volgende klim
    Pepe on its way to the next climb
  • Alta Via Stage Race 2013

    De ligurische zee met Genua op de achtergrond
    The ligurian sea with Genua in the background
  • Alta Via Stage Race 2013

    Op weg van Monte Reixa naar Monte Beigua
    On our way from Monte Reixa to Monte Beigua
  • Alta Via Stage Race 2013

    Na meer dan 8u op de bike hebben we honger
    After more then 8 hours on the bike we are hungry
  • Alta Via Stage Race 2013

    Start op de kasseien van de Piazza van Sassello.
    Start on the cobblestones of the piazza in Sassello.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Ook voor de piloten van de begeleidingsmoto's beginnen de dagen te wegen.
    For the pilots of the motorcycles, it is also a hard week.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Leuke bospaden zorgen voor welgekomen schaduw in deze zomerse hitte.
    Nice trails in the woods give us shadow.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Op een van de toppen maken we kennis met de Italiaanse groene stroomvoorziening.
    On one of the tops, we get an impression of Italy's green power.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Resultaat van een raketaanval ?
    Result of a rockat attack ?
  • Alta Via Stage Race 2013

    Vandaag super leuke paden en bijna geen portage. Heerlijk.
    Today an very enjoyable route with almost no portage. We love it.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    De 2400m klimmen zijn spek naar Pepe's bek.
    Pepe enjoying the 2400m of climbing.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Alweer prachtige vergezichten. Je zou bijna een terrasje willen doen.
    Another great view. You would like to sit down and relax.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Met deze hitte is geregeld bijtanken van levensbelang.
    With this heat, hydrting yourself is very important.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Nog eens gas geven om de derde plaats zeker te stellen.
    Trottle up and going for the third place.
    Photo courtesy of www.nicoladamontephotography.com
  • Alta Via Stage Race 2013

    Wakkerhouders tijdens de nacht
    Keeping us awake during the night
  • Alta Via Stage Race 2013

    Eerste singletrail: afdaling van Monte Carmo
    First singletrail: descending Monte Carmo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Donkere wolken pakken zich samen
    Dark clouds and thunderstorms above the riders
  • Alta Via Stage Race 2013

    Kroki op weg naar de top van Monte Galore
    Kroki working his way up Monte Galore
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe in de laatste afdaling naar de finish
    Pepe in the last downhill towards the finish
  • Alta Via Stage Race 2013

    De finish is in een oud fort
    The finish is in an old fortification
  • Alta Via Stage Race 2013

    Zuurstofwater kan toch deugd doen
    Oxyginated water is always fun
  • Alta Via Stage Race 2013

    Les1: hoe ziet een hand er van binnen uit
    Lesson1: hoe does a hand look on the insde
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe en Kroki assorti
    Pepe and Kroki with assorted souvenirs
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe vindt overal appeltaart
    Pepe finds apple pie everywhere
  • Alta Via Stage Race 2013

    Er zijn slechtere plaatsen om te kamperen
    There are worse places to camp
  • Alta Via Stage Race 2013

    Getting ready for dinner
    Getting ready for dinner
  • Alta Via Stage Race 2013

    We krijgen de lokale specialiteiten van Pornassio voorgeschoteld: wijn...
    We can taste the local specialities of Pornassio; wine...
  • Alta Via Stage Race 2013

    en kaas
    and cheese
  • Alta Via Stage Race 2013

    Schol !
    Cheers!
  • Alta Via Stage Race 2013

    Start vanuit de Napoleaanse vesting in Pornassio.
    Start from thre Napolean fortification in Pornassio.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Al na minder dan 1 kilometer is het lopen geblazen.
    After 1 kilometer we are already hiking.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Onze beloning na de eerste beklimming is een prachtig panorama.
    Our reward during the first climb are the beautifull panoramas.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Een uitzicht op de eerste beklimming van 1000 hoogtemeter.
    A view on the first climb with 1000 altimeter.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Na de zware eerste beklimming kwam Kroki op de top zichzelf tegen.
    Some fans are waiting for us on the top of the first tough climb.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Bij de tweede klim van de dag passeren we schitterende bergdorpjes.
    During the second climb of the day we pass little mountain-villages.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Bijna op 2000 meter en met ons hoofd letterlijk in de wolken.
    Almost at 2000 meter and with our heads littaraly in the clouds.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Kroki arriveert na een schitterende 7de etappe in Buggio, nabij Pigna.
    Kroki arrives after an excellent 7th stage in Buggio, near Pigna.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Nog een allerlaaste krachtinspanning om de finishlijn te bereiken.
    Just a last effort to get to the finishline.
  • Alta Via Stage Race 2013

    En dan is er heerlijk, koude rijstsalade.
    And then we get delicious and cold rice-salad.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Het finishdecor in Buggio is prachtig.
    The backdrop at the finish in Buggio is beautifull.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Camperen doen we vandaag aan de voet van een postkaart en morgenvroeg kunnen we ginder naar de mis in Pigna.
    Our camp is set at the bottom of a postcard and tomorrow morning we can go to church in Pigna.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Hoogste tijd voor een heerlijke massage al is het voor Pepe soms op de tanden bijten.
    Time for a healing massage even it is sometimes painfull for Pepe.
  • Alta Via Stage Race 2013

    Kroki klaar voor de laatste etappe
    Kroki focussed for the last stage
    Photo courtesy of Giovanni Tabbo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe wil er nog een laatste lap op geven
    Pepe wants to go hard for the last time
    Photo courtesy of Giovanni Tabbo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Pepe volgas op de 20 km lange klim
    Pepe with wide open throttle on the long climb
  • Alta Via Stage Race 2013

    Schitterende singletrail op de top van Teste d'Alpe
    Magnificent singletrail at the top of Teste d'Alpe
  • Alta Via Stage Race 2013

    Steile, technische afdaling
    Steep, technical descend
  • Alta Via Stage Race 2013

    Het allerlaatste stuk portage
    The very last portage
  • Alta Via Stage Race 2013

    Geweldige afdaling in een schitterend panorama
    Magnificent downhill in an amazing landscape
  • Alta Via Stage Race 2013

    De finish van de Alta Via Stage Race 2013
    The finish of the Alta Via Stage Race 2013
  • Alta Via Stage Race 2013

    Reevax blij en tevreden aan de finish
    Reevax happy at the finish
  • Alta Via Stage Race 2013

    De laatste meters in de smalle straatjes van Dolceacqua
    The last meters in the narrow streets of Dolceacqua
  • Alta Via Stage Race 2013

    De finishers op het marktje van Dolceacqua
    The finishers on the little square of Dolceacqua
    Photo courtesy of Giovanni Tabbo
  • Alta Via Stage Race 2013

    Only the brave !
    Only the brave !
    Photo courtesy of Giovanni Tabbo

8 thoughts on “Squadra Reevax doorstaat calvarietocht

  1. Heroische verhalen…
    Ik hoop dat jullie vanaf morgen iets meer kunnen mountainbiken en minder mountainhiken.
    Veel moed toegewenst!

    • Hey Bram, de support van het thuisfront kunnen we goed gebruiken. Thanks.
      Vandaag was het tenminste een etappe waar we onze fiets de hele tijd hebben kunnen gebruiken: heeeeerlijk!

  2. Zou ge ni beter ulle wandelschoenen aandoen mannen, da stapt iets makkelijker :-(.
    Ik hoop da ge de volgende dagen toch wel wa meer kunt fietsen zenne.
    Veel succes hé
    Kristel

    • Wandelschoenen?
      Dat was een gedacht. En dan nog zone afgezaagde tak als stok en een grappig hoedje en we vallen niet meer op op de Alta Via.

  3. Goede info mannen,in mijn de zoektocht naar steeds nieuwe uitdagingen was deze organisatie me ook opgevallen maar als er de volgende dagen weer zoveel draagpassages inzitten gaan de Flandria’s andere oorden opzoeken denk ik.
    Alvast nog veel succes en enjoy the ride (and walk) :-)

    • Yow Marc,
      Zoals de formule nu is is dit een wedstrijd voor de klanten van Ironbike.
      Er zit echter een heel groot potentieel in de route en als de organisatie een goede raadgever – die weet hoe een etappenwedstrijd moet georganiseerd worden – mee in de boot neemt, dan kan dit mogelijk nog een succes worden. Een zak vol tips zijn alvast doorgegeven.
      Merciekes voor de support en greetz aan alle Flandria’s.

  4. We hopen dat de draagzones uiterst beperkt zullen zijn in de volgende etappes en dat de GPS het weer perfect zal doen!
    Good luck! Toi, toi, toi!

    • Vandaag amper dragen en een functionele GPS.
      Wat kan het leven van een etappen-coureur soms mooi zijn :-)