Belgische ijskonijnen aangekomen

Sinds zaterdag zijn ook trainingsmakkers Pascal en Kroki aangekomen op het Canarische eiland. Via de televisie en jullie feedback wist ik al hoe slecht het weer bij ons wel was, maar hun verhalen maakten het alleen nog erger. Met zijn ligging naast het Afrikaanse continent zijn sneeuw en vriestemperaturen op Gran Canaria gelukkig niet aan de orde, hoewel het weer hier al bij al toch ook minder warm en standvastig is als andere jaren. Klagen doen we natuurlijk allerminst.

Trainingsritjes met z’n drieën zijn stukken leuker dan alleen en als trio doen we de mooiste plekjes van het eiland aan. Pascal is hier voor het eerst en we tonen hem de places-to-be en de Reevax-trainingsgebruiken zoals daar zijn: koffiestops die je eerst met noeste trainingsarbeid moet verdienen en locale patisserie als remedie tegen een hongerklopke.

Vandaag hebben we trouwens een opnamelocaties van het één-programma ‘Eeuwige Roem’, met Filip Meirhaeghe als winnaar, aangedaan. Het Chira-meer en omgeving vormde immers het decor voor één  van de afleveringen.

Voor ons is het geen eeuwige roem, maar een lastige duurtraining met steile hellingen maar wel schitterende vergezichten. Dat compenseert.

Pepe