Reevax op weg naar Douro Bike Race

Het 3de hoofddoel van dit jaar, de gloednieuwe tour-grischa in het Zwitserse Graubunden, werd begin deze zomer geannuleerd en dus moesten we op korte termijn op zoek naar een alternatief.

Dat hebben we gevonden in de Douro Bike Race, een 4-daagse etappe-wedstrijd van 13-16 september in Amarante in Portugal, niet ver van Porto. Amarante, gelegen in de vallei van de Rio Douro, ligt aan de voet van 3 mystieke bergtoppen: Serra da Aboboreira, Serra do Alvão en Serra do Marão. Na de proloog, zal tijdens elke etappe een van deze bergen bedwongen moeten worden, waarbij elke berg zijn eigen geschiedenis, eigen karakteristieke landschap en eigen ruwe ondergrond heeft. In totaal 250 km en 7000 hoogtemeters worden verdeeld over de 4 etappes, waarbij we lange technische singletrails onder de wielen krijgen, rivieren moeten doorwaden of oversteken via touwbruggen, historische oude stadjes doorkruisen, en de vele rock gardens moeten proberen te overleven.

Een voorsmaakje  vind je hier:

Vanmorgen vroeg zijn Kroki en Pepe vertrokken naar Porto, vanwaar het binnen enkele dagen verder gaat naar Amarante.

Naar goede gewoonte gaan we ons uiterste best doen om jullie ons aventuur te laten meebeleven vanuit de luie zetel, met dagelijkse verslagjes en spannende foto’s op onze website www.reevax.be !

Tot binnenkort vanuit Amarante !

2 thoughts on “Reevax op weg naar Douro Bike Race

  1. Hup hup, krok en pep, go for it en genieten maar! Jullie weten van geen ophouden, fantastisch.
    En mooie plaatjes meebrengen he- die van Mongolië waren echt knap!