Pepe onder stoom in snelle 2de etappe

Dag 2 in de Mongolia Bike Challenge. Na een rustige, niet al te koude nacht gaat de wekker om 5u15. Eerste taak van de dag: de slaapzak uit mijn knieen halen die ondertussen in de open wonden plakt. Terwijl ik verwachtte van vandaag zo stijf als een plank te zijn na de crash van gisteren, is daar weinig van te merken. Goed zo. De mechanische gevolgen van de crash hebben ook geen noemenswaardige sporen nagelaten: een geplooide shifter van de voorderailler, die gelukkig nog werkt, een bar end die uit de haak staat en de gopro mount die permanent het leven gelaten heeft. Niks desastreus dus, en dus kunnen we vandaag met een gerust gemoed van start voor een etappe van 117 km en 1000 hoogtemeter van de middle of nowhere naar de middle of nowhere. Bij het ontwaken zit de lucht nog even potdicht als gisteren, maar naarmate het startuur nadert klaart het steeds meer en meer op. Het zou wel eens een mooie dag kunnen worden.

 Pepe en ik staan vanmorgen zowaar op de eerste startrij als het startschot valt. De eerste 40 km zijn vlak, en er wordt dan ook behoorlijk snel gereden. Terwijl Pepe meegaat met de kopgroep, laat ik me na enkele kilometer afzakken tot de eerste achtervolgende groep van een tiental rijders. Het tempo ligt net te hoog naar mijn goesting, maar de stevige tegenwind weerhoudt me om de groep te laten rijden en alleen verder te gaan. Ik hoop de groep te kunnen volgen tot de eerste bevoorrading bij 40 km, om daarna mijn eigen tempo te zoeken. Maar blijkbaar lag het tempo voor de anderen ook net te hoog, want na 25 km zakt het tempo toch wat en wordt er besloten van rond te draaien en om de 2 minuten te wisselen, wat me best goed afgaat. Ook de eerste 2 dames in het algemeen klassement laten zich niet kennen en doen hun beurt op kop. De ondergrond vandaag bestaat vooral uit zanderige pistes en jeep tracks. Na de regen van gisteren is het zand echter goed berijdbaar. Buiten enkele verloren gelopen plassen, is het parkoers vandaag eigenlijk zo goed als droog. We zitten nog altijd in de vallei van de Tuul rivier, een immense groene vlakte die om de paar kilometer onderbroken wordt door enkele ger tenten en hun veestapel.

Even voorbij de eerste bevoorrading begint de eerste klim: 4 kilometer lang langs een lastige uitgespoelde jeep track met veel diep en los zand. Ik rijdt achteraan in het groepje en dat is geen goed idee, want om de haverklap blijft er iemand steken in het mul zand. Ik besluit dan maar op het rechterspoor naast de anderen te rijden, en quasi automatisch kom ik zo op kop. Geen probleem voor mij, zo kan ik de beste lijn kiezen. Eenmaal boven krijgen we een fantastisch uitzicht op de volgende vallei: heel in de verte de hevige groene bergrug waar we straks nog over moeten, een grasgroene vallei waar enkele hagelwitte ger tenten de aandacht trekken, een kudde van enkele honderden koeien, een kleinere kudde wilde paarden. Dit alles doorsneden door een geel lintje, vertrekkende onder mijn voorband, langzaam de vallei afdalend om aan de einder weer de vallei uit te klimmen. Verder de totale leegte, buiten de mensen die in primitieve omstandigheden de gers bewonen, geen enkele vorm van beschaving in gezichtsbereik. Indrukwekkend !

Een goeie 10 km verder als we de vallei uitkomen, begint de hoofdbrok van vandaag: over goes 40 km gaat het 500 hoogtemeter omhoog. Dat is meestal niet meer dan vals plat, maar de ondertussen aangewakkerde westenwind en het losse zand zuigen de energie uit je benen. Het eerste deel is op een bredere weg, en hier gaat het tempo ineens serieus de hoogte in. Een van de Zwitsers heeft zich aan kop gezet en het is harken om het wiel te houden. Achteraan is het bij verschillende rijders keer op keer alles uit de kast halen om er niet af te vallen. Dit houdt ik niet lang vol, en even later moet ik dan ook de rol lossen. Er zijn er echter nog die het lastig hebben, want het groepje van 10 zit nu op een lint van 50-60m. Als het vooraan even wat trager gaat op een klein hellinkje, slaag ik erin om met alles wat er nog in de benen zit het gat van 30m te dichten. We blijven nog met 5 over tot aan de bevoorrading op 80 km. We wisselen de brede weg voor een smalle zanderige jeep track die het groene landschap doorsnijdt. De helling wordt steiler en niemand voelt zich geroepen om op kop te rijden. Als ik vraag om over te nemen is het antwoord bij zowat iedereen “no, finished”. Het tempo zakt en er komen enkelen terug aansluiten. Op 10 km van de top moet ik er dan definitief af als de helling nog een percentje steiler wordt, en de anderen toch niet “finished” blijken te zijn. Ons doel, het typische grijze busje geflankeerd door MBC vlaggen, staat eenzaam op de bergkam als herkenningsbaken, aan het einde van trail die zich langzaam de berg opslingert. Overmoed is echter uit den boze want de GPS weet me te vertellen dat het nog meer dan 5 km tot de top is. Mijn benen zijn ondertussen compleet kapot en verzuurd. Souplesse gaat nog, maar alle kracht is ondertussen uit de benen weggevloeid. Ik krijg het steeds lastiger maar trek me op aan het feit dat het daarna nog slechts 15 km bergaf is.

Die afdaling is ruw en uitgespoeld, en leuk, maar ik ben op mijn hoede om mijn stunt van gisteren niet over te doen. Tot mijn grote ontgoocheling krijgen we nog wat kleine klimmetjes vooraleer de laatste vallei in te duiken. Alweer een idyllisch plaatje, want deze keer stroomt er zelfs een riviertje doorheen! Maar deze keer kan ik er niet van genieten, het vat is helemaal af, en er zijn nog 8 km te gaan, weliswaar vlak, maar met 87 beaufort tegenwind. 12km/h, meer komt er niet meer uit mijn benen, en ik zie dan ook de ene na de andere passeren. Gelukkig houdt de wind af en toe wat in, zodat het toch iets vlotter gaat. Ik zie in de verte het kamp en de finishboog al tegen de valleihelling liggen, maar dat is geen voordeel als je stikkapot bent.

Na 5h24 kom ik behoorlijk perte total aan de finish. Een koude douche en een bodje Mongoolse pasta later gaat het alweer beter, maar morgen moet ik de strategie toch herbekijken. Deze etappe was op papier een makkelijke, maar bij vele deelnemers is toch het licht uitgegaan. Niet bij Pepe, hij kon zich lang in de kopgroep handhaven, en finisht vandaag waarschijnlijk op een 7de plaats in de algemene stand. Na de 2de plaats in de masters 2 categorie gisteren, is het nog wachten op de officiele uitslag hoe de algemene rangschikking bij de masters2 er uitziet. Zaak is nu om zo goed mogelijk te herstellen, want morgen is de volgende dag in het paradijs. 

Bij de andere Belgen was het vandaag Yin en Yang: Liesbeth werd vandaag knap 2de bij de dames, na een 3de plaats gisteren. Bij de tandem Kristof-Griet had Kristof vandaag een heel lastige dag maar slaagde er toch in om net voor sluitingstijd te finishen.    

Kroki


Foto album

Mongolia Bike Challenge 2012

 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De poort van Ulaanbaatar
  The gat of Ulaanbaatar
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Traditioneel tegenover modern
  Traditional versus modern
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ook de monniken hebben tegenwoordig internet
  Also the monks have internet these days
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ulaanbataar by night
  Ulaanbataar by night
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Genghis Kahn op zijn troon
  Genghis Kahn on his trone
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Sukhbaatar toont ons de weg tijdens de race
  Sukhbaatar shows us the way during the race
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Zicht op de bergen rondom UB
  View on the mountains around UB
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  We wagen ons in het drukke stadverkeer
  We challenge ourselves in the busy traffic
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Iets rustigere wegen aan de rand van UB
  Quieter roads on the outskirts of UB
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De eerste klim die we voor de wielen krijgen
  The first climb
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Losrijden met oa de Belgische tandem Kristof & Griet en de Nederlander Johan
  Loosening up the legs with ao the Belgian tandem Kristof & Griet the Dutch Johan
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het landschap: groen en droog
  The landscape: green and dry
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Op weg naar de top
  On our way to the top
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Typische ger tent van de Mongoolse nomaden
  Typical ger tent of the Mongolian nomads
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  UB naar rechts
  UB to the right
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  UB naar rechts
  UB to the right
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Terug naar het stadscentrum, de stortbui op de achterrond zou ons nog te pakken krijgen
  Back towards the city, the heavy shower in the background would catch us anyway
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  UB is een grote werf
  UB is one big construction site
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De bouwmethodes lopen hier nog wat achter tov bij ons
  The construction techniques are lagging behind compared to Europe
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Even hallo geen zeggen tegen Boedha
  Say hello to Budha
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Even verpozen op de werf met een partijtje Mongools worstelen
  All work and no play.... taking a break with a game of Mongolian streetwrestling
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Wedschappen zijn open !
  Bets are open !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  klein accidentje met de zonnecreme, Pepe heeft net de hele kamer herschilderd met factor 30
  Small accident with the sunscreen, Pepe just repainted the whole room with factor 30
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  In de achterbuurten van UB vonden we nog een moderne high-tech bike shop
  In the outskirts of UB we found this modern high-tech bike shop
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Startnummers afhalen
  Getting our starting numbers
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ja Kroki, nu is er geen weg terug he ;-)
  Yes Kroki, there is no way back now ;-)
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe gelukkig met zijn nummerke
  Pepe happy with his number
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een mooie zonsopgang voor de eerste etappe
  A nice sunrise for the first stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe en Kroki zijn er klaar voor
  Pepe and Kroki are ready to go
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De modder vliegt ons direct om de oren
  The mud is flying everywhere
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Groene heuvels
  Green hills
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  en wijdse vlaktes
  and immense green plains
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Supporters zijn zelfs in de regen paraat
  Supporters to cheer us on in the rain
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ons kampeerplekske
  Our camping spot
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  in the middle of nowhere
  in the middle of nowhere
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De beste manier op uw fiets terug proper te krijgen: Performance !
  The best way to get the bike clean again: Performance !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Spaghetti en een lekker kippesoepje
  Spaghetti and an excellent chicken soup
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Finish van de 2de etappe
  Finish of the 2nd stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het kamp gelegen in de Undur Sant Uul mountains
  The camp in the Undur Sant Uul mountains
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De was hangt te drogen
  Laundry is drying
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een lekkere frisse douche
  A nice cold shower
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Elke dag is er werk aan een of meerdere voertuigen
  Every day there is work on one or more vehicles
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kapsalon Liesbeth aan het werk
  Hairdresser Liesbeth at work
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een poging om de bike terug proper te krijgen
  An attempt in cleaning the bike
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Eindeloze electriciteitspalen
  Endless electricity poles
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Lokale bezoekers in het kamp
  Local visitors in the camp
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een deelnemer van vorig jaar ?
  A participant of last year ?
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Zonsondergang over de Mongoolse steppe
  Sunset in the Mongolian steppe
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe wint de etappe in de masters-2 categorie
  Pepe wins the 2nd stage in the masters-2 categorie
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Primeur: Kroki op het 3de trapje in de masters-1 categorie
  Kroki on 3rd spot in the masters-1 categorie
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Vroeg uit de veren
  Early birds
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kroki zichtbaar getekend na de 3de etappe
  Kroki tired after stage 3
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  de eindeloze leegte
  the endless emptyness
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Paard geruild voor gemotorizeerd vervoer
  Horse traded for motorbike
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Door de vallei naar de top van de klim in etappe 4
  Through the valley to the top of the first long climb in stage4
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Samen met de eersten in het damesklassement op weg naar de top
  Together with the leading ladies to the top
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Follow the powerline
  Follow the powerline
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het kamp na etappe 4
  Camp after stage 4
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een Mongoolse cowboy drijft zijn paarden bij mekaar
  A mongolian cowboy gathering his horses
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De jonge ruiter is echt bedreven in zijn vak
  The young rider is very good
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kroki's eerste overwinning
  Kroki's first victory
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Zonsondergang in de Mongoolse woestijn
  Sunset above the Mongolian desert
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe wint zijn 3de etappe op rij
  Pepe wins his third stage in a row
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Etappe 5: 141 km van dit
  Stage 5: 141 km like this
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Brute pech voor Griet: zij valt een gat in haar knie
  Bad luck for Griet: she falls a hole in her knee
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe's podium van de 5de etappe
  Pepe's podium of the 5th stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kroki pakt zijn 2de etappe-overwinning
  Kroki wins his 2nd stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  WC met een uitzicht op de volle maan
  Toilet with a view on a full moon
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Goodmorning to day 6 in Mongolia !
  Goodmorning to day 6 in Mongolia !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kristof doet veel kopwerk in het eerste gedeelte van de 6de etappe
  Kristof doing a lot of work in the first part of the 6th stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Samen met Liesbeth onderweg naar de bergen
  Together with Liesbeth on our way to the mountains
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Aan het begin van een schitterende Murui vallei
  At the start of the magnificent Murui valley
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Begin van de laatste steile klim
  Start of the last steep climb
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Overal edelweiss
  Edelweiss everywhere
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het kamp op de pas van de Murui vallei
  Camp on the pass of the Murui valley
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Start van etappe 7 onder een open hemel
  Start of stage 7 under almost clear skies
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Na enkele uren slaat het weer om
  After a few hours the weather changes
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  de etappe wordt afgebroken en een reddingsactie opgezet
  The stage is cancelled and a rescue operation started
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De busjes rijden zich vast in de rivier
  The vans get stuck in the river
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De Russische unimog komt ter hulp
  The Russian unimog helps out
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ondertussen steken we de rvier te voet over
  Riders are crossing the river on foot
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kroki & Liesbeth aan de finish van etappe 7: de moraal is nog goed
  Kroki & Liesbeth at the finish of stage 7: moral is still good
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ontreddering bij anderen
  Others have difficult moments
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Getekende gezichten
  The faces speak for themselves
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De smurrie uit de kledij wassen
  Getting the dirt out of the clothes
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De bikes worden op de busjes geladen voor het transport
  Bikes are loaded on the vans for a transfer
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Tenten worden gered van het wassende water
  Tents are saved from the rising water
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De lokale bevolking komt ons een hart onder de riem steken
  The local people are giving us bit of support
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  met lokale yak-melkproducten
  with local yak-dairy products
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Er wordt alsnog een klassement opgemaakt, Kroki mag op het hoogste trapje
  At the end of the day a classification is made, Kroki can go on the highest place
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Liesbeth is 2de en krijgt de roze leiderstrui
  Liesbeth is 2nd and gets the pink leadersjersey
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het bevroren kamp ontwaakt op dag 8 onder een winterzonnetje
  The frozen camp is awakened by a winter sun on day 8
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Na 2 dagen continu regen is de zon meer dan welkom
  After 2 days of continuous rains, the sun is more then welcome
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De harde Mongolen lijken geen last te hebben met het grillige weer
  The tough Mongolians don't seem to have problems with the rough weather conditions
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ontbijt in het paradijs
  Breakfast in paradise
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Lekkere dampende kom rijstmelk
  Excellent bowl of hot rice milk
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Nog niet goed wakker, maar het smaakt wel
  Not yet fully awake, but it tastes well !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Postkaart campeerlocatie
  Postcard camping spot
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het kamp is klaar voor de transfer
  The camp is ready for the transfer
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het convooi zet zich in gang
  The convoi gets on its way
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De uitdaging van de dag: de rivier oversteken
  Challenge of the day: crossing the river
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Geen simpele opdracht
  No so simple
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Komaan jongens, zwemmen !
  Com'on guys: swim !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Iedereen is toch een beetje nerveus en houdt de hele operatie van kortbij in de gaten
  Everybody is a bit nervous and keeps a close eye on the whole operation
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Zetels eruit en de boel weer repareren is een dagelijkse bezigheid
  Removing the seats and fixing the cars is a daily returning task
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De chauffeurs zijn er gerust in
  The drivers have no worries
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Drijvend hospitaal
  Floating hospital
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Onze grote trucks krijgen ook water te slikken
  Our big trucks also swallowed water
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Even een dikke V8 aanzwengelen
  Starting a big V8 the hard way
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De tijd wordt gedood met een partijtje worstelen
  Time is killed with a bit of wrestling
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Onder luid gejuich van de Mongoolse crew
  Under loud cheering of the Mongolian crew
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kristof moet het onderspit delven tegen de ervaren Mongolen
  Kristof looses from the experienced Mongolians
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Intussen gaan we op bezoek bij een lokale familie
  In the mean time we visit a local family
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Mongoolse gastvrijheid. Maar lage deurtjes is ...
  Mongolian hospitality. Low doors is ...
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  ... pijnlijk !
  ... painful !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe heeft een Belgisch geschenkje mee voor onze gastheer
  Pepe brought a Belgian gift for our host
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  We krijgen onmiddelijk een kom verse yak-melk aangeboden
  We are immediately offered a bowl of fresh yak-milk
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe met de ganse familie
  Pepe with the family
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ondertussen is de laatste truck bijna aan de overkant
  The last truck is almost at the other side
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Onder de ondertussen ruime belangstelling van de lokale bevolking
  Under big interest of the people living in the neighbourhood
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Oma met haar kleinzoon
  Grandma with her grandson
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Terug op weg over lastige bergwegen
  On the road again over difficult mountain roads
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Op weg naar de eerste bergpas
  On our way to the first mountain pass
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Na de pas volgt een steile afdaling
  A steep descent is following the pass
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Toch maar eerst de remmen ontluchten !
  But first bleeding the brakes !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Even naar de winkel geweest
  A quick visit for shopping
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De schitterende vallei nodigt uit voor een korte wandeling
  The magnificent valley invites us for a walk
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het lijkt alsof we duizenden jaren terug gaan in de tijd
  It seems like we go thousands of years back in time
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Touristen zijn een uitzondering hier, en dus komt iedereen een kijkje nemen
  Tourists are exceptional here, so everybody comes outside to take a look
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ongerepte natuur
  Unspoiled nature
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Chris met een korte briefing
  Chris with a short briefing
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Lunch is klaar !
  Lunch is ready !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een dorp in the middle of nowhere !
  A village in the middle of nowhere !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De lokale benzinepomp
  Local gas station
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Bezoek aan een 500 jaar oude tempel
  Visit to a 500 year old temple
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Alles is nog in originele staat
  Everything in original state
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De oppermonnik wist even niet waar hij het had met zoveel bezoekers
  The uppermonk did not know what to do with so many visitors
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Gebedsmolens
  Prayer scrolls
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Vele stupa rond de tempel
  Many stupa around the temple
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het kamp is opgezet tegen zonsondergang
  Camp is set up by sunset
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Mooie zonsopgang voor de 9de etappe
  Amazing sunrise for the 9th stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De lokale hell's angels maken het kamp onveilig
  THe local Hell's Angels attack the camp
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Na 2 dagen rust worden de bikes terug in orde gebracht
  After 2 days of rest the bikes are prepared for racing again
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Na 3 dagen hebben we terug een douche dankzij de brandweer
  After 3 days we have again showers thanks to the local fire department
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De keukencrew draait al enkele dagen dubbele shifts en krijgt van ons een moreel steuntje in de rug
  THe kitchen crew is working double shifts for a couple of days already and gets some moral support from us
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe blijft in de winning mood
  Pepe stays in the winning mood
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Transfer naar de start van de laatste etappe
  Transfer to the start of the final stage
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Druk verkeer op de autosnelweg
  Busy traffic on the highway
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Ingesloten door de een kudde geiten en schapen
  Closed in by a herd of sheep and goats
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Snelweg restaurant & winkels
  Highway restaurant & shops
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Even pauze om terug te verzamelen
  A short break so everybody can catch up again
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De vermoeidheid slaat bij velen toe
  Tiredness is sneaking in by many
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Op weg naar de laatste bergen
  On our way to the last mountains
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De Belgen aan de finish
  The Belgians at the finish
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Eindelijk een echt bed in een echte ger
  FInally a real bed in a real ger
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Het hel ding wordt samengehouden door enkele eindjes touw
  The whole thing is kept together by a few pieces of rope
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een flinke toast op de overwinning van Mongolie
  A big toast on our victory in Mongolia
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Zonder woorden
  Without words
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Transfer naar UB over typisch Mongools asfalt
  Transfer to UB over typical Mongolian asphalt
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Een nomadenfamilie op weg met hun ger en inboedel
  A nomadic family on their way with their ger and furniture
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  De rit was uitermate boeiend
  The drive was extremely interesting...
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Onder politiebegeleiding naar het centrum van UB
  Under police escorte to the center of UB
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Afsluitend diner en awards ceremony in een grote feestger
  Closing diner and awards ceremony in a huge party-ger
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Alweer lekker eten !
  Again great food !
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Pepe wint de masters-2 categorie
  Pepe wins the masters-2 category
 • Mongolia Bike Challenge 2012

  Kroki finisht 2de in de masters-1 categorie
  Kroki finishes 2nd in the masters-1 category